Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Tuinrangers

Tuinrangers geven gratis tuinadvies op maat.

De tuinen van de toekomst zijn opgewassen tegen kurkdroge én kletsnatte zomers. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, maar ook vlinders, bijen en allerlei vogels vinden er voedsel en een plekje om te schuilen. Zo’n tuin is makkelijker en goedkoper te realiseren dan je denkt. Onze lokale Tuinrangers helpen je graag op weg.

Luc, Evie, Isabelle, Sara en Annemie zijn ervaren tuiniers met een hart voor de natuur.

Na een intensieve opleiding tot Tuinranger staan zij klaar om kennis en ervaring met jou te delen en advies te geven over mogelijkheden dat een tuin jou kan bieden.

Vraag een tuinadvies aan.

Benieuwd wat er mogelijk is in jouw tuin? – Vraag een advies aan op tuinrangers.be/tuinadvies.

Een Tuinranger neemt met jou contact op om een tuinbezoek in te plannen en het advies voor te bereiden.

Alles begint met jouw tuinwensen. Waarvoor ga je je tuin gebruiken, heb je een losse smaak of hou je meer van strak en netjes, hoe vaak wil je in je tuin werken,…? Je Tuinranger wil het allemaal weten.

Daarna komt de tuin aan de beurt: wat is de kwaliteit van de bodem, waar is het zuiden en waar heb je last van inkijk? Maar ook: hoe blij worden de vogels en de bijtjes van deze tuin?

Vervolgens wordt het tijd om het tuinadvies op te bouwen. Aan de hand van inspirerende foto’s toont de Tuinranger wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin en helpt je ook bij de keuze van een boom of struik op de juiste plaats.

Op het einde van het tuinbezoek bezorgt de Tuinranger een geschetste plattegrond van je toekomstige tuin en een set handige adviesfiches. Helemaal gratis!

Met dit advies kan je direct zelf aan de slag. Of je trekt er mee naar je tuinaannemer of -architect.

 Voor elke tuin een gratis safarikit twv € 25!

Wat is er leuker dan op safari gaan in je eigen tuin? Dankzij de zoekkaarten en insectenkijker van de Tuinrangers gaat er een hele wereld voor je open. Valt het voorlopig nog wat tegen met het gezoem en gefladder in je tuin? Geen zorgen, voor elke deelnemende tuin hebben we 2 geweldige zadenmengsels die garant staan voor bloemenpracht binnen het jaar! En nog veel meer …

Tuinrangers online

Op Tuinrangers.be kan je niet alleen een tuinadvies aanvragen. Je vindt er ook heel wat informatie over plantjes en beestjes en hun bijpassende biotoop. Alsook nieuwtjes over de tuin in elk seizoen.

Op de sociale media vind je de tuinrangers op fb.com/Tuinrangers (facebook) en @tuinrangers (instagram), met telkens ook een schat aan informatie.

Extra inspiratie

Zoek je extra inspiratie voor je tuin of wil je zelf aan de slag gaan, maar niet weet waar te beginnen?

Neem dan zeker eens een kijkje op natuurbuur. In deze groencatalogus vindt je praktische info over het inrichten van een wadi, een geveltuin, een vierkante-meter-(moes)tuin, en veel meer.

Nog meer inspiratie en informatie vind je op deze webpagina’s: