Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Energie besparen

Energiebesparende investeringen doen aan je woning zoals je dak isoleren of hoogrendementsglas laten plaatsen, zorgen ervoor dat je energiefactuur daalt. Het woonloket informeert je graag over wat er allemaal mogelijk is aan energiebesparende werken in je woning en waarvoor er premies bestaan. Je kan ook met kleinere en minder ingrijpende handelingen, je energieverbruik doen dalen. Het woonloket geeft graag tips om hiervoor te zorgen.

Als je de indruk hebt dat je veel moet betalen voor elektriciteit en/of aardgas, met behulp van de V-test kan het woonloket voor jou een persoonlijke vergelijking maken als je een recente eindafrekening meebrengt. De V-test maakt een objectieve vergelijking van alle elektriciteits- en aardgasproducten van energieleveranciers in Vlaanderen. De test wordt maandelijks aangepast met de meest actuele prijzen. De resultaten tonen wat je volgend jaar ongeveer zal moeten betalen indien je nu een contract afsluit met een bepaalde leverancier. Wie geniet van het sociaal tarief voor gas en elektriciteit geniet sowieso van de goedkoopste prijs.

Je kan ook een energiescan aanvragen via het woonloket. Tijdens een huisbezoek bekijken de energiesnoeiers dan de energiesituatie en of er mogelijkheden zijn om energie te besparen. Daarnaast geven ze een heleboel besparingstips en voeren ze een aantal energiebesparende maatregelen uit. Voor bepaalde doelgroepen is zo een energiescan zelfs gratis.

Als je structurele energiebesparende maatregelen zou willen treffen, kan je bij het woonloket zowel terecht voor informatie over de regelgeving als informatie over de premies ende mijn verbouwlening

Bij het Steunpunt Duurzaam Bouwen van de provincie Vlaams-Brabant kan je terecht voor duurzaam (ver)bouwadvies. Je kan ook beroep doen op Renovatiebegeleiding om je te laten begeleiden bij je renovatietraject van het begin tot het einde.