Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Boekstart.be

Wat is boekstart?

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Levenslange herinneringen

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Bovendien leert je kind niet alleen meer, maar ook andere woorden wanneer er boeken aan te pas komen. En er is meer. Als je al vanaf heel jong met je kind praat en samen in boekjes kijkt, heeft hij het later makkelijker op school. Dat is zelfs bewezen.

Maar bovenal is samen in boekjes kijken gezellig. Dicht bij mekaar zitten, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen... Het versterkt de band tussen ouders en kinderen. Het is pure ‘kwaliteitstijd’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Keerbergen boekstartgemeente

Ook Keerbergen is een ‘boekstartgemeente'. Je krijgt automatisch een Boekstart-pakket wanneer je baby 6 en 15 maanden oud is. Het pakket op 6 maanden krijg je in het consultatiebureau van Kind en Gezin. Voor je pakket op 15 maanden krijg je bij het consultatiebureau van Kind en Gezin een bon om je gratis boekenpakket af te halen in de bibliotheek.

Prijs?

De boekstartpakketten zijn gratis.
Op de website www.boekstart.be vind je nog heel wat boekentips voor baby’s en peuters en extra info. Ga zeker eens een kijkje nemen!