Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

10.000 stappen: Keerbergen maakt werk van een beweegvriendelijkere buurt!

Amper 40% van de Vlamingen beweegt voldoende. Om gezond te blijven, streef je best elke week naar 150 minuten beweging aan matige intensiteit (zoals wandelen, fietsen, ramen wassen, harken in de tuin, enz.) of eenvoudiger … door 10.000 stappen per dag te zetten (8.000 voor 65+). Want élke stap telt en daar wil onze gemeente inwoners mee helpen.

De gemeente engageerde haar deze legislatuur voor ‘10.000 stappen: Elke stap telt’, een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Zo willen we de komende jaren extra inzetten op acties die aanzetten tot bewegen, bv dit jaar op signalisaties in het straatbeeld. De volgende jaren focust het project zich op beweegroutes, gezonde mobiliteit en op lokale acties in samenwerking met verenigingen.

Einddoel? Gezonde inwoners die meer bewegen, en als het kan 10.000 stappen per dag zetten dankzij een combinatie van toffe sensibilisering en beweegvriendelijke buurten.

Jouw mening telt! Welke buurt mag er beweegvriendelijk(er) zijn en hoe?

Om tegen de zomer te bepalen op welke wijk(en) we ons gaan focussen én om te beslissen welke middelen we hiervoor gaan gebruiken, is de mening van de burgers belangrijk.

Denk jij aan een buurt om acties op te zetten? Heb jij bepaalde ideeën om beweging in de wijk te stimuleren? Vul dan zeker deze vragenlijst in (neemt slechts 5 minuten van je tijd in beslag). 

Dit artikel is een publicatie van Logo Oost-Brabant.