Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Algemene info

Vaccinatiecentrum Den Toren Rotselaar

Vanaf 1 mei 2022 kunnen inwoners van Haacht, Keerbergen en Boortmeerbeek terecht in vaccinatiecentrum De Toren in Rotselaar. Meer informatie over het centrum ; https://vaccinatierotselaar.be/

Hoe verloopt de vaccinatie?

Als je langskomt in het vaccinatiecentrum doorloop je vier stappen:
  1. Ingang vaccinatiecentrum: een medewerker zal vanop afstand jouw temperatuur meten.
  2. Onthaal: na de temperatuurmeting meld je je aan het onthaal. Een onthaalmedewerker scant jouw identiteitskaart en controleert of je een afspraak hebt. Een medewerker begeleidt je vervolgens naar de administratieve ruimte in de vaccinatiezone.
  3. Administratieve ruimte: een verpleegkundige geeft info over het vaccin en stelt je een aantal vragen over jouw medische achtergrond (medicatiegebruik, allergieën, …).
  4. Vaccinatieruimte: De verpleegkundige vaccineert jou. 
  5. De wachtruimte: Je mag een kwartier na de vaccinatie rusten onder toezicht van een (centrum)medewerker of steward die het algemeen welzijn van de aanwezigen observeert. Ook artsen zijn altijd in het vaccinatiecentrum aanwezig.

Wat mag je niet vergeten?

Als je richting het vaccinatiecentrum vertrekt, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Op die manier kan je met een gerust hart op weg.
  • Breng zeker jouw identiteitskaart, uitnodiging én mondmasker mee.
  • Het is essentieel om op het afgesproken uur te komen. Wees niet te laat, maar zeker ook niet te vroeg. Op die manier willen we de groep mensen in het vaccinatiecentrum zo klein mogelijk houden.
  • Kom alleen. Enkel voor personen die hulpbehoevend zijn, wordt begeleiding met één persoon/mantelzorger toegestaan. Kinderen zijn niet toegelaten in het vaccinatiecentrum. 
  • Alvorens je gevaccineerd wordt, zal je ter plaatse enkele vragen krijgen rond jouw medische achtergrond. Zorg dat je hiervoor de nodige informatie kan geven. Zo kan je bijvoorbeeld bij jouw apotheker terecht voor een overzicht van jouw medicatie.
  • Draag kledij waarbij je eenvoudig de schouder kan ontbloten. De prik wordt in de bovenarm gezet. Om de strakke planning voor de inentingen te kunnen aanhouden, is het belangrijk dat jouw kledij toelaat om snel te vaccineren. 

Laat je vaccineren!

Vaccineren is altijd een vrije keuze, maar er zijn genoeg redenen om de stap te zetten. Het is de belangrijkste troef om COVID-19 achter ons te laten en ons normaal leven terug te krijgen, waarin we weer kunnen knuffelen, afspreken met familie en vrienden op café en restaurant of een concert of sportwedstrijd kunnen bijwonen.

Doe het voor jezelf: voorkom dat je zelf ziek wordt. Doe het ook voor elkaar, voor (kwetsbare) geliefden of patiënten en voor de helden van de zorg die nu al een jaar onafgebroken in de frontlinie staan. Pas wanneer voldoende mensen (70 procent van de bevolking) ingeënt zijn, ontstaat groepsimmuniteit en krijgen we het virus onder controle. Laat je dus vaccineren, want samen staan we sterker!

Meer info: www.laatjevaccineren.be

Stand van zaken

Wil je weten hoeveel mensen al gevaccineerd zijn? In de vaccinatieteller van de Vlaamse overheid kan je verschillende cijfers terugvinden, vb. het aantal gevaccineerde mensen in onze gemeente. 

Ter info: onze gemeente behoort tot Eerstelijnszone Leuven Noord.