Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

FAQ - Corona

Sinds vrijdag 13/03/2020 middernacht zijn er een heel aantal maatregelen van kracht in ons land. Deze zijn sinds 18/03/2020 12u nog verstrengd. Met deze maatregelen willen we de verspreiding van het virus afremmen en de kwetsbaren in onze samenleving beschermen. Dit kan enkel als iedereen zijn steentje bijdraagt. Daarom vragen we aan iedereen om aandacht te besteden aan zijn persoonlijke hygiëne en het sociaal contact met anderen te beperken.

Bijzondere aandacht gaat uit naar kwetsbare personen, dit zijn onder andere personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen en personen met een verzwakt immuunsysteem. 

Door de nodige maatregelen te nemen, kunnen we een verhoging van het aantal besmette personen zo veel mogelijk beperken in de volgende weken. Deze maatregelen hebben geen onmiddellijk effect op wie al ziek of besmet is, maar vermindert aanzienlijk de kans op het doorgeven van het virus aan anderen. We willen vooral contacten vermijden tussen personen die normaal niet met elkaar in contact komen. 

Belangrijk : alle winkels blijven open in de week. In het weekend blijven voedingszaken en apotheken open. Er is dus geen nood om etenswaren of andere huishoudelijke producten in te slaan.
Een overzicht van de aangepaste openingsuren van lokale handel en horeca en andere lokale initiatieven vind je hier

De maatregelen zijn ingegaan in op 18 maart 12u en duren tot 5 april middernacht. 

Heb je na het lezen van de informatie die hieronder beschikbaar staat nog vragen?

Bel dan 0800 14 689

Openingsuren van de infolijn: tussen 8u en 20u