Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Schatten van Vlieg

Vanaf 1 juli is Schatten van Vlieg terug! Ga al wandelend op avontuur in de Broekelei en laat je verrassen door de opdrachten die Vlieg er heeft verzonnen. In 2021 draait alles rond het coronaproof-thema ‘Zie jij wat ik zie?’.

TIP: Heb je de tocht gelopen? Haal dan je welverdiende schat van Vlieg op in de bibliotheek!

Voor wie?

Voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar en hun familie. 

TIP: Ook jongere kinderen die de wandeling aankunnen, beleven ongetwijfeld plezier aan de opdrachten. 

Wat meebrengen

  • De paadjes zijn meestal onverhard en je loopt door bos en wei, dus stevige (stap)schoenen en een lange broek zijn aan te raden. 
  • De wandeling is niet toegankelijk voor buggy's of rolstoelen. 
  • Honden zijn welkom, maar moeten wel aan de leiband. 

Meer info

De tocht

De doe-tocht volgt het parcours van de Spuibeekwandeling, een bewegwijzerde wandeling van Natuurpunt Keerbergen die start in de buurt van het containerpark. De wandeling is ongeveer 4,5 km lang en je loopt hoofdzakelijk over onverharde paadjes door bos en wei. Onderweg kom je onder meer vlonderpaadjes, een stukje Dijle, een vleermuizenbunker en Gallowayrunderen tegen. 

Tijdens de zomermaanden vind je op dit parcours enkele coronabestendige opdrachten tegen in het thema 'Zie jij wat ik zie?’. Wie de tocht gelopen heeft, kan na afloop in de bibliotheek (of aan de balie van GC Den Bussel) een verrassing (de schat van Vlieg) oppikken!

De tocht is helemaal gratis, net als de verrassing achteraf, en je hebt niets van materiaal nodig om de opdrachten tot een goed einde te brengen.

TIP: Je vindt de wandelkaart onderaan deze pagina. 

Bereikbaarheid & parking

Vanaf GC Den Bussel is er bewegwijzering om te voet of met de fiets naar de ingang van de Broekelei te gaan.

Parkeer je auto of fiets aan het containerpark of op het Gemeenteplein. Volg de bewegwijzering 'Schatten van Vlieg'. Hou het containerpark aan je linkerzijde en je loopt zo de Broekelei in. 

Met het openbaar vervoer:

De dichtstbijzijnde bushalte (‘Keerbergen kerk') bevindt zich op het Gemeenteplein. Loop richting de witte kerk (niet de toren) en volg daar de bewegwijzering 'Schatten van Vlieg'.