Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Samen strijden we tegen Corona!

Gepubliceerd op  vr 24 jul 2020
De cijfers liegen er niet om : COVID 19 is nog niet verdwenen. De Nationale Veiligheidsraad heeft enkele beslissingen genomen die ook een impact hebben op ons dagelijks leven.

Zo zal je voortaan bij een bezoek aan een horeca zaak je gegevens moeten achterlaten. Wij roepen iedereen op dit ook zo stipt en correct mogelijk te doen. Die gegevens kunnen ons helpen als we in Keerbergen geconfronteerd worden met een opstoot van de besmettingen.

Verder worden de reeds genomen maatregelen inzake het dragen van mondmaskers nu ook nationaal toegepast . Keerbergen had reeds de verplichting opgelegd om dit te dragen op de markt en bij het betreden van de gemeentelijke gebouwen ( gemeentehuis, Den Bussel en het sportcomplex). Als lokaal bestuur bekijken we of we deze verplichting nog verder zullen uitbreiden. In eerste instantie rekenen we hiervoor op het gezond verstand van onze inwoners. Als het ergens te druk is of de afstandsregels niet kunnen bewaard blijven doe dan je masker even aan. We denken hierbij aan de parking van ons sportcomplex tijdens de kampen of het Kasteelpark als veel mensen er samen genieten van het mooie weer.

Voor de mensen die op reis gaan naar het buitenland geldt de verplichting om bij terugkeer een formulier in te vullen met gegevens over hun verblijf. Dit formulier wordt momenteel door de hogere overheid uitgewerkt en zal zodra dit klaar is via onze gemeentelijke kanalen ter beschikking worden gesteld.

Hou de komende periode nog meer dan vroeger onze website en Facebookpagina in het oog. Het zijn kanalen die we volop gebruiken om jullie op de hoogte te houden van nieuwe voorschriften of regels.

Blijf goed voor jezelf en voor elkaar zorgen!