Gemeente Gemeente Keerbergen

Helpende handen fietsexamen gezocht!

Gepubliceerd op  do 20 apr 2017
24 - 27 & 28 april 2017 zullen een 200-tal leerlingen van het zesde leerjaar uit de basisscholen in Keerbergen hun fietsexamen afleggen. We zoeken echter nog enkele vrijwilligers die de kinderen willen bijstaan bij dit fietsexamen. Kan je je vrijmaken? Lees dan zeker verder!

Het fietsexamen is de eindtest van een ganse ontwikkeling in fietsvaardigheden, kennis van het verkeersreglement en attitude in het verkeer. Deze ontwikkeling start met de loopfietsbrevetten in de derde kleuterklas en worden per graad uitgebreid met nieuwe vaardigheden.

Enkele verkeersouders staan de kinderen bij in het aanleren van de vaardigheden, in de verduidelijking van het verkeersreglement en leren de kinderen hoe zich te gedragen als fietser. 

Echter zijn er nog enkele examinatoren te kort om de kinderen bij te staan bij het fietsexamen.

Zie je het zitten om een (half) dagje vrij te maken om te komen helpen?

Lukt het om je vrij te maken op maandag 24 april, donderdag 27 april en/of vrijdag 28 april?

Of ken je iemand die dit zeker ter harte wil nemen?

Laat het weten via mobiliteit@keerbergen.be of op het nummer 015 50 90 25. 

We komen telkens tegen 8u30 samen in het gemeentehuis waar je gebrieft wordt en een controlepost wordt toebedeeld. Alle nodige materialen krijg je van ons.

Het Grote Fietsexamen is een initiatief van VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Meer informatie over het Keerbergse fietsexamen kan je hier terugvinden.