Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Werken centrum: start fase 4

Gepubliceerd op  do 20 jul 2023
Maandag 7 augustus 2023 start de aannemer van de werken in het centrum aan de volgende fase. Dit omvat het westelijk deel (Mechelsebaan van Oudstrijderslaan tot Putsebaan) en het oostelijk deel (Tremelobaan van Stationsstraat tot rotonde Delhaize).

De werken in het centrum blijven op schema. Momenteel genieten de werknemers van de aannemer van hun jaarlijks verlof en liggen de werken even stil. Onmiddellijk na het bouwverlof, op maandag 31 juli, zorgt de aannemer voor de afwerking van de voetpaden in fase 3 (Haachtsebaan t.h.v. Den Bussel).

Start fase 4

Op maandag 7 augustus wordt in het centrum gestart met fase 4. Dit omvat het westelijke deel (Mechelsebaan van Oudstrijderslaan tot Putsebaan) en het oostelijke deel (Tremelobaan van Stationsstraat tot rotonde Delhaize).

In deze twee zones zal gelijktijdig gewerkt worden, dit zowel door de hoofdaannemer DCA als door de nutsmaatschappijen. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk door het centrum. Op dat moment zal de rotonde aan Den Bussel echter terug geopend zijn en is er terug doorgaand verkeer mogelijk via de Oudstrijderslaan.

De bussen van De Lijn zullen vanaf deze dag ook opnieuw de nieuwe halte aan de Oudstrijderslaan gebruiken. Voor de schoolbussen wordt een nieuwe, tijdelijke halte voorzien op de Oudstrijderslaan ter hoogte van Den Bussel.

Welke werken zijn er voorzien in fase 4?

  • De nutsmaatschappijen starten in het westelijke deel met de aanleg van leidingen en overkoppelingen van woningen op de nieuw aangelegde leidingen.
  • Aansluitend werken zij verder in de Haachtsebaan aan de even zijde vanaf het Gemeenteplein richting Stationsstraat, waar ook weer nieuwe leidingen worden aangelegd en overkoppelingen van de woningen moeten gebeuren.
  • Aannemer DCA start in het oostelijke deel met de aanleg van riolering en gaat dan verder in het westelijke deel.
  • De aanleg van weg- en voetpaden gebeurt gelijktijdig in beide zones en zal vermoedelijk eind november klaar zijn.

Parkeren

Het Gemeenteplein blijft ook tijdens fase 4 bereikbaar.

Meer info

Bij vragen over de werken kan je steeds DCA contacteren via info@dcainfra.be, telefonisch via 014 62 22 11 of kan je langskomen in het werfkantoor op het Gemeenteplein.

De gemeentelijke werfleider is bereikbaar via werkencentrum@keerbergen.be of via 015 50 91 14.

Op www.keerbergen.be/werkencentrum kan je steeds de laatste updates terugvinden.