Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

27/11 - 4/12: Actieweek tegen armoede

Gepubliceerd op  wo 24 nov 2021
Meer dan 1 op 7 mensen in België leeft in armoede, ook in welvarende gemeenten zoals de onze. Met de actieweek willen we mensen sensibiliseren en handvatten aanreiken om 'Samen tegen armoede' concreet te maken.

Armoede is een complexe problematiek die dikwijls uitzichtloos lijkt en bovendien onderhevig is aan veel vooroordelen en onbegrip. Met de actieweek willen we mensen sensibiliseren en handvatten aanreiken om Samen tegen armoede concreet te maken.

Activiteiten tijdens actieweek tegen Armoede in Keerbergen 

Inleefweek 

Een 20 tal bekende en minder bekende Keerbergenaren nemen, tijdens deze actieweek, deel aan een Inleefweek Armoede. Ze ondergaan een intakegesprek in het sociaal huis, leven 1 week met €60/persoon, houden zich aan deze inleefregels, ontvangen dagelijks een onverwachte opdracht en bespreken hun beleving met een ervaringsdeskundige.

Maandag 29/11 om 20u in GC Den Bussel:

Infomoment over verdoken armoede in Keerbergen. Met onbetaalbaar wonen als leidraad. Gebracht door Marc Justaert (ex-CM, nu Welzijnszorg), met een getuigenis uit het dagdagelijks leven en een voorstelling van de lokale OCMWwerking door schepen Liliane Goyvaerts.

Meer info en inschrijvingen: https://welzijnszorg.be/infomoment-verdoken-armoede-keerbergen.

Dinsdag 30/11 om 10u in het kerklokaal: GEANNULEERD!!!

een bedankingsmoment voor de creagroep van OKRA Keerbergen. (!onder voorbehoud!) Ze breiden maar liefst 2.370 mutsjes in het kader van ‘De Goedgemutste Breicampagne’ van Welzijnszorg.

Woensdag 1/12 om 19u30 in Sint Michielskerk:

filmmoment RABOT. Een prachtige documentaire over de lelijkheid van kansarmoede in drie sociale appartementsblokken. De film wordt ingeleid en nadien is er een korte nabespreking met een ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. 

Meer info en inschrijvingen: https://welzijnszorg.be/filmmoment-rabot.

Vrijdag 3/12 van 8u-12u30 op de vrijdagmarkt in het kerkportaal:

Soep op de stoep actie! Een warme tas soep in ruil voor een vrije bijdrage t.v.v. Welzijnszorg vzw.

Vrijdag 3/12 om 19u30 in de Raadzaal (gemeentehuis):

nabespreking met de deelnemers van de Inleefweek Armoede.

Zaterdag 4/12: een Sinterklaasbezoek voor de Komaraf - gezinnen

De actieweek en de Inleefweek Armoede zijn een educatief concept van Welzijnszorg vzw. De concrete organisatie gebeurt door de lokale armoedevereniging Welzijnsschakel Komaraf. En is realiseerbaar dankzij veel partners: Sint-Michielsparochie, Neos, KWB, Ferm, Samana, CM, OKRA, SMIKS, Kidsfanfare De Eendracht. En de financiële steun van CERA.