Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Keerbergen schaatst deze winter!

Gepubliceerd op  za 09 okt 2021
Een maand lang, van 10 december 2021 tot 9 januari 2022, komt er een overdekte schaatsbaan op het gemeenteplein van Keerbergen én een gezellige winterbar. Dit is een uniek winterevent voor iedereen, jong en oud, en zal zorgen voor wintersfeer, sociale cohesie en familiepret.

Het winterevent is een initiatief van de Raad voor Lokale Economie (de LEK) in samenwerking met de Gemeente Keerbergen. Vorig jaar waren de plannen al gesmeed, maar moest het om welbekende redenen uitgesteld worden.

De twee weken voor de Kerstvakantie kunnen Keerbergse lagere scholen op schooldagen in klasverband gebruik maken van de ijspiste. Hiervoor kregen alle scholen een uitnodiging.

Elke Keerbergse vereniging kan één dag reserveren om de winterbar uit te baten om zo ook hun verenigingskas te spijzen. De winterbar is 400m2 groot en verwarmd. Ze zal gezellig ingericht worden met een loungegedeelte, statafels, banken, kerstversiering en -verlichting. Vanuit de winterbar hebben de bezoekers zicht op de schaatsbaan. De schaatspiste kan in de voormiddag exclusief gereserveerd worden door de vereniging om er bijvoorbeeld een eigen activiteit, sport, curling, ijshockey of iets anders te doen.

In de winterchalets rond de ijsbaan zullen lokale horecazaken zowel zoete als hartige lekkernijen aanbieden.

Zaterdag 11 december 2021 is het de officiële opening met alle ondernemers, organisatoren en sponsors. Op weekavonden zal de ijspiste om 21u sluiten en de winterbar ten laatste om 22u. Op vrijdag en zaterdag schuift het een uurtje op. Enkel op de eerste zaterdag (11 december) en de laatste zaterdag (8 januari) blijft de winterbar tot 1u open.

Wij hopen jullie massaal te mogen ontvangen tijdens dit unieke winterevent!

Meer informatie