Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Mijn Burgerprofiel: wat is dat?

Gepubliceerd op  wo 28 apr 2021
Je uitnodiging voor je vaccinatie is ook terug te vinden in Mijn Burgerprofiel, maar wat is dat nu juist dat burgerprofiel?

Mijn Burgerprofiel is dé plek waar je al jouw zaken met de overheid veilig en digitaal kunt regelen, zoals dossiers opvolgen, gegevens inkijken, attesten downloaden of documenten raadplegen. Mijn Burgerprofiel verzamelt al jouw officiële gegevens en overheidsadministratie in één persoonlijk overzicht. Veel persoonsgegevens zijn immers verspreid over verschillende overheidsinstanties. Mijn Burgerprofiel brengt ze samen.
Als je eenmaal bent aangemeld, kan je jouw gegevens bij alle overheden digitaal raadplegen. Denk maar aan je fiscaal attest voor de kinderopvang of de oproepingsbrief voor je COVID-19-vaccinatie. Zodra het vaccinatiecentrum de uitnodiging voor uw COVID-19 vaccinatie verzendt, vindt u ook die in het overzicht.

‘Mijn Burgerprofiel’ is vandaag nog een groeiend platform. Dat betekent dat je er nog niet alles zal vinden. Sommige overheidsdiensten zijn immers nog volop bezig met hun informatie op het platform aan te vullen. 

Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?

Meld je aan via mijnburgerprofiel.be

Meld vervolgens veilig aan met je e-ID, itsme® of een beveiligingscode via mobiele app of sms. Daarna heb je toegang tot het overzicht van jouw overheidsadministratie. Probeer het meteen!

Ben je nog niet vertrouwd met Mijn Burgerprofiel?
 
Meer informatie vind je hier of bekijk onderstaand instructiefilmpje