Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Ledschermen

Om evenementen, activiteiten ed. aan te kondigen kunnen Keerbergse verenigingen, organisaties, instellingen en scholen gebruik maken van de ledschermen die langs de invalswegen van Keerbergen staan.

 

Voor wie?

De schermen zijn expliciet bedoeld voor gemeentelijke aankondigingen, alsook aankondigingen van Keerbergse verenigingen, organisaties, instellingen en scholen.

 

Voorwaarden

Meer informatie over de voorwaarden ed. kan je nalezen in het reglement over het gebruik van de communicatiekanalen. (onderaan te downloaden)

Procedure

Boodschappen dienen door de aanvrager zelf opgemaakt te worden en bezorgd aan de dienst communicatie via dienstcommunicatie@keerbergen.be.

De boodschap dient opgemaakt te worden in powerpoint, en best op basis van onderstaand sjabloon. Onderaan kan je een handleiding terugvinden om het sjabloon aan te passen.

Om de bevolking vertrouwd te maken met de schermen en de leesbaarheid van de boodschappen te bevorderen is het aangewezen de opbouw van de boodschap steeds hetzelfde te houden, zo weten de "lezers" onmiddellijk waar te kijken als ze voorbij de schermen rijden. Het gebruik van onderstaand sjabloon is dan ook sterk aan te raden.

Uiteraard willen we geen saaie opeenvolging van boodschappen genereren dus willen we het aanpassen van de gebruikte kleuren én het gebruik van foto's stimuleren!
Gemeentelijke boodschappen zullen veelal gebruik maken van het blauwe en het groene van het logo (zie kleuren sjabloon), gelieve deze kleuren dan ook niet zelf te gebruiken voor jullie activiteiten.

Houd bij de opmaak van de boodschap wel rekening met volgende tips:

- hou de boodschap kort en bondig!

- een donkere achtergrond met witte letters is het beste voor de leesbaarheid

- vermijd gebruik van witte vlakken (=> kan verblindend zijn voor bestuurders)

- beperk het gebruik van beelden tot 1 sprekende foto of je logo. Indien je gebruik maakt van foto's, doe dit dan enkel met foto's waar je gebruikersrechten van hebt! (eigen foto's of foto's van fotosites zoals www.pixabay.com die vrij voor gebruik zijn).

Hieronder kan je een handleiding terugvinden om het voorbeeldsjabloon aan te passen naar je evenement.

 

Prijs

Het gebruik van de ledschermen is gratis. 

Meer info

Vragen of suggesties? Neem dan zeker contact op met de dienst communicatie (015 50 90 80 of dienstcommunicatie@keerbergen.be).