Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Gezond uit eigen grond

De moestuin beleeft een revival. Steeds meer Vlamingen planten sla en wortelen of eten eieren van hun eigen kippen. Lekker en goedkoop! Voor gezonde groenten en eieren heb je wel een gezonde moestuin nodig. De nieuwe website www.gezonduiteigengrond.be vertelt je er alles over.

Nu de lente in de lucht hangt, halen heel wat Vlamingen hun tuinhandschoenen boven. Liefhebbers van gezonde voeding planten ijverig sla en tomaten en kinderen vragen aan opa hoe ze radijsjes kunnen zaaien. Op tv bulkt het van de trendy tuinprogramma’s. De moestuin heeft zijn saaie imago afgeschud. En dat komt onze gezondheid ten goede.

Bij de aanleg van een moestuin komt heel wat kijken. Welke groenten ga je planten of zaaien? Is de grond vruchtbaar? Hoe pak je bladluizen aan? En welk plekje is geschikt voor een kippenren?

Info

Alle info voor een gezonde moestuin vind je vanaf nu op www.gezonduiteigengrond.be. De website zet de belangrijkste vuistregels voor gezonde groenten en eieren op een rijtje. Met eenvoudige tips en duidelijke info kom je te weten hoe je een moestuin aanlegt en wat je moet doen voor een goede oogst. Ook hoe een kippenren er moet uitzien en wat kippen wel en niet eten, wordt haarfijn uitgelegd.

Gezonde grond?

Een gezonde tuin begint bij gezonde grond: een vruchtbare bodem, zonder vervuiling. Maar hoe weet je of je tuingrond gezond is? Op www.gezonduiteigengrond.be kun je dat eenvoudig testen. Een online vragenlijst zet alle belangrijke info op een rijtje: woon je dicht bij een drukke weg? Is er industrie in de buurt? Stoken de buren soms een vuurtje in de tuin? Na afloop krijg je een duidelijk advies. Een aanrader voor iedereen die houdt van lekkere en gezonde groenten.

Gezonde grond? Doe de test!

  1. Surf naar www.gezonduiteigengrond.be.
  2. Klik op ‘Doe de test’ en vul de vragen in.
  3. Na afloop krijg je een advies op maat!