Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Gezocht: gemachtigd opzichters!

Gepubliceerd op  di 02 jun 2020
Er is een groot tekort aan gemachtigd opzichters; mensen die kinderen de straat helpen oversteken. Help ons een handje en wordt gemachtigd opzichter!

Verkeersonveiligheid in de schoolomgeving en op de schoolroutes weerhoudt heel wat ouders ervan hun kinderen zelfstandig naar school te sturen met de fiets, te voet of zelfs met het openbaar vervoer. De kinderen met de wagen naar school brengen, lijkt “veiliger”. Het gevolg is dat steeds meer kinderen met de wagen worden gebracht, waardoor het autoverkeer toeneemt en de verkeersveiligheid nog meer in het gedrang komt.

Met de inzet van gemachtigde opzichters op gevaarlijke oversteekplaatsen, kan de verkeersveiligheid sterk verbeterd worden. Kinderen worden geholpen om veilig de straat over te steken. Zo vervullen gemachtigde opzichters een heel belangrijke rol voor de veiligheid in de schoolomgevingen en op de schoolroutes. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart zelfstandig naar school laten stappen of trappen.

Wil je ook gemachtigd opzichter worden? Dan kan je een gratis opleiding van de provincie Vlaams-Brabant volgen.

Hoe verloopt de opleiding?
1. De provincie organiseert gratis het theoretische deel van de opleiding (3 uur).


2. Na het theoretische deel zal de lokale politie een praktijkcursus van een halve dag in het reële verkeer geven.

3. Na het voltooien van zowel theorie als praktijk volgt de officiële aanstelling door de burgemeester van de gemeente waar je als gemachtigd opzichter zal optreden.

Meer info kan je nalezen in de folder hieronder of via deze website