Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Eerstelijns psychologische hulpverlening in Keerbergen

Eerstelijns psychologische hulpverlening in Keerbergen

Heb je psychische hulp nodig of wil je wegwijs gemaakt worden in het aanbod aan psychologische ondersteuning, dan kan je terecht bij een eerstelijnspsycholoog (kortweg ELP) in Keerbergen.

Wat doet een eerstelijnspsycholoog?

De eerstelijnspsycholoog werkt ‘oplossingsgericht’, dat betekent dat jij beter leert omgaan met de moeilijkheden en problemen waarmee je te maken kreeg/krijgt. Moeilijkheden zoals oa. angst, depressie, rouw, eenzaamheid, piekeren,…

Een eerstelijnspsycholoog helpt:

  • je vraag/probleem te verduidelijken;
  • je probleem te behandelen via kortdurende therapie (max. 8 sessies) gericht op de veerkracht, zelfredzaamheid en autonomie;
  • jou te bekrachtigen in jouw sterktes.

Heb je een gespecialiseerde of langere therapie (20 sessies) nodig, dan helpt de eerstelijnspsycholoog jou op weg naar de juiste hulpverlener.

Waar kan je terecht?

Na doorverwijzing door de diensten van het OCMW, kan je terecht bij de eerstelijnspsycholoog in de kantoren van het OCMW.

Andere personen of organisaties die jou kunnen doorverwijzen zijn je huisarts, je thuisverpleging, je apotheker,…

Hoeveel kost dit?

Wanneer je bent doorverwezen naar de eerstelijnspsycholoog is het eerste gesprek gratis. De volgende gesprekken kosten €11/sessie of €4/sessie wanneer je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming van je ziekenfonds.