Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Eerste hulp bij baby's en kinderen

Via de behoeftebevraging die Huis van het Kind Keerbergen online heeft staan, vernamen we dat er vraag was naar meer achtergrondinfo over hoe omgaan met kleine ongevallen bij kinderen.

Ook bij onze opvanginitiatieven in Keerbergen leefde deze behoefte. Daarom besloten we hier als Huis van het Kind mee aan de slag te gaan. We kozen voor de samenwerking met een lokale partner. Die vonden we bij het Rode Kruis van Haacht.

Wat leer je?

Geef je het best een kusje op de wonde? Nee, eigenlijk niet. Toch hoeft het niet veel moeilijker te zijn dan dit wijdverspreide gezegde. Wie zorg draagt voor jonge kinderen, hoeft geen grote expert te zijn om eerste hulp te kunnen bieden in eenvoudige of zelfs ernstigere situaties. Door enkele basishandelingen te leren kan je al veel doen. Daarom organiseert Huis van het Kind Keerbergen samen met Rode Kruis Haacht een workshop waarin we je leren wat je zelf kan doen bij vaak voorkomende verwondingen en bij specifieke ziektebeelden, en wanneer je gespecialiseerde hulp moet raadplegen.

Voor wie?

Iedereen mag deelnemen. Je moet minstens zestien jaar oud zijn of zestien worden in het kalenderjaar waarin je de opleiding volgt. Je hebt geen voorkennis van eerste hulp nodig. Inschrijven kan via huisvanhetkind@keerbergen.be

Wees er wel snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Wanneer?

Woensdag 13 oktober 2021 van 19u tot 22u

Waar?

De workshop gaat door in GC Den Bussel, Haachtsebaan 54, 3140 Keerbergen