Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Drugs-en alcoholpreventie

Maak een afspraak
Onze preventiewerker werkt voor de gemeentes Haacht, Keerbergen, Kampenhout en Rotselaar. Daarom verdeelt zij haar tijd over vier gemeentehuizen. Je kan haar steeds contacteren om een afspraak te maken, in Keerbergen of in één van de andere gemeentehuizen.

Dienstverlening van A tot Z
De intergemeentelijke preventiewerker informeert over de risico’s van tabak, overmatig alcoholgebruik en illegaal druggebruik. In eerste instantie wil ze vooral niet-gebruik aanmoedigen en een vroegtijdige aanpak stimuleren. Indien nodig biedt ze ook hulp bij problemen als gevolg van gebruik. 

Wens je meer informatie? Heb je een vermoeden dat je kind drugs gebruikt? Of wil je weten waar je terecht kan als je partner drinkt? Of misschien wil je als organisatie of school ondersteuning bij het uitwerken van een projectdag over deze thematiek? Aarzel dan niet om de preventiewerker te contacteren! Indien gewenst, kunnen gesprekken plaatsvinden in een strikt vertrouwelijke sfeer. 

Iedereen kan bij de intergemeentelijke preventiewerker terecht met vragen. Voorbeelden zijn:
 - je wil als vereniging of school een infomoment rond deze thematiek organiseren.
  - je wil een project rond alcohol en drugs op poten zetten, maar komt er alleen niet uit. 
 - je maakt je als ouder ongerust over het alcohol- of druggebruik van jekind
 - je wil op een pedagogische studiedag deze thematiek behandelen
 - je wil wat doen aan je eigen drank- of drugprobleem, maar je weet niet waar naartoe.
 - je wil als school ondersteuning bij het uitwerken van uw drugbeleid of concrete preventie-activiteiten.
 - je vindt regelmatig sporen van druggebruik in het openbaar parkje in je buurt
 - …

Daarnaast zal de preventiewerker, door middel van gerichte sensibiliserende acties, de bevolking informeren over de risico’s van allerhande genotsmiddelen.

Inwoners met een beginnend problematisch middelengebruik kunnen ook bij de preventiewerker terecht. Uiteraard wordt discretie gewaarborgd. Indien nodig, verwijst de preventiewerker door naar de meest aangewezen hulpverleningsinstantie.