Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Buitenspeeldag-land

Groot nieuws! Op 24 april 2019 opent het eerste en meteen ook leukste pop-up pretpark van Keerbergen de deuren: Buitenspeeldagland. Gedurende één enkele namiddag veranderen de terreinen rond de sporthal in een waanzinnige plek vol speelplezier. Het pop-up pretpark telt zeven themazones waar je van de ene verbazing in de andere valt. Benieuwd wat je precies kan beleven in ’t plezantste land van Keerbergen? Onze ambassadeurs stellen hun favoriete zone graag aan je voor.

 

Op avontuur met Stoere Stien

Hou jij net als mij van klimmen, klauteren en grenzen verleggen? Dan is de avonturenzone iets voor jou. Waag je aan een spelletje paintball met pijl en boog of probeer via het touwenparcours de andere kant van een opblaasbare hindernis te bereiken. Voor de allerdapperste durvers heb ik iets speciaals in petto. Ik ga nog niet verklappen wat, maar het is iets met een hoge toren, een naar beneden gespannen touw en véél kriebels in je buik… Niet voor watjes!

 

Rollen met Racing Robbe

In de wieltjeszone loopt alles op … wieltjes, natuurlijk! Strijd tegen je vrienden voor het snelste ritje op de go-cart. Ben je niet zo’n snelheidsduivel? Dan zijn de skateboards misschien meer jouw ding. Hou je evenwicht op de hindernissen en oefen op je ‘ollie’. Voor je ’t weet spring je los over je vrienden! 

 

Dikke pret bij Toffe Tess

Reuzenspelen en zandkastelen, maar ook gigantische zeepbellen en enkele hilarische circuskunstjes. Kortom: fun, fun en nog eens fun!

 

Creatief bij Knutsel Kaat

Wie van knutselen houdt, die moet in mijn creahoekje zijn! We maken leuke armbandjes, mooie stoepkrijttekeningen en hippe buttons om op te spelden. 

 

Bouwen met Maker Mats

Tik, tik, tak. We maken een barak! Het is te zeggen, we maken een kamp maar ‘kamp’ rijmt niet op ‘tak’. Dus we nemen een tak (of 100) en in plaats van een barak maken we een kamp (of 2). En we leren sjorren enzo. Het wordt de max!

 

Bewegen met Sportman Stan

Ik hou van alle soorten sporten, van voetbal tot hockey. Het is altijd moeilijk om te kiezen welke sport ik precies ga doen. Je ziet het dus wel wanneer je komt kijken. Eén ding is zeker: in de sportzone sta je niet stil!

 

Chillen met Lazy Lewis

Even rusten of je dorst lessen? Dan moet je in mijn chill out-stekje zijn! Hier kan je de hele middag gratis water krijgen en lekker relaxen. Ook voor een goede strip of een leuk gezelschapsspel is dit de juiste plek!

 

Voor wie?

Voor kinderen van het 1e t.e.m. het 6e leerjaar
Van 13u tot 17u (aanmelden tussen 13u en 13u30)

 

De kinderen die een polsbandje dragen, kunnen vrij rondlopen op het terrein. (Groot)ouders mogen bij hun kind(eren) blijven, maar dat is niet verplicht. Het terrein is afgesloten waar nodig en wordt op cruciale punten bewaakt door vrijwilligers.

Tip: Je kan iets drinken of eten in de cafetaria van de sporthal. Bij mooi weer is het aangenaam vertoeven op het terras aan de speeltoestellen en zandbak. Die behoren trouwens niet tot Buitenspeeldagland en kunnen dus gebruikt worden door kindjes die te jong zijn om deel te nemen.

 

Bereikbaarheid & parking

Met de auto

Het adres van Buitenspeeldagland is Putsebaan 103, 3140 Keerbergen. Er zijn twee gratis parkings: eentje op het vermelde adres en eentje tegenover de heimolen in de Molenstraat.

Met de fiets

De fietsenstalling bevindt zich op de parking aan de Putsebaan.

Met het openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde bushalte (‘Stationsstraat’) bevindt zich in het dorp, op zo’n 5 à 10 minuutjes stappen langs de schoolkern.

 

Procedure

Een ticket voor Buitenspeeldagland kost €3.
Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar voor kinderen uit het 1e t.e.m. het 6e leerjaar en dit vanaf 25 maart 2019. Koop ze online of bezoek de ticketbalie van GC Den Bussel tijdens volgende openingsuren:

ma-wo-do: 8u30-12u30 en 16u-17u30
di: 8u30-12u30 en 18u-20u
vr: 8u30-12u30

Toon je ticket aan de ingang van het pop-up park. In ruil voor een geldig ticket, ontvang je een polsbandje, plannetje en stickerkaart.

Je kan de dag zelf nog beslissen om Buitenspeeldagland te bezoeken. Meld je in dat geval tussen 13u en 13u30 aan en breng €3 mee. Je ontvangt dan een polsbandje, plannetje en stickerkaart.

Opgelet: Wie zeker wil zijn van een uniek, stoffen polsbandje moet zich op voorhand inschrijven.

 

Wat meebrengen

Wie komt spelen in Buitenspeeldagland, doet speelkledij aan. Denk aan zonnebescherming bij warm weer en regenkledij bij slecht weer. De Buitenspeeldag vindt immers buiten plaats.

Er is doorlopend gratis water verkrijgbaar in de chill out-zone. Een vieruurtje is niet voorzien.

Breng liever geen rugzak mee. Kan het niet anders? Dan kan je hem op eigen risico aan de ingang achterlaten.

 

Meer info

Buitenspeeldagland is een organisatie van het gemeentebestuur van Keerbergen in het kader van de Buitenspeeldag. Meer info:

Dienst Vrije Tijd / Afdeling Jeugd
Haachtsebaan 54
3140 Keerbergen

015 50 90 62
jeugddienst@keerbergen.be

 

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes rond deze activiteit via het Facebook-evenement.