Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Bewegen: het geheime wapen tegen Covid -19

Zou het niet fantastisch zijn mocht er een medicijn bestaan dat jou én je naasten door deze moeilijke COVID-19-tijden helpt? Een medicijn dat:

  • je stress vermindert én doet ontspannen;
  • je immuunsysteem versterkt én
  • chronische aandoeningen en overgewicht vermijdt.

Goed nieuws: zo’n ‘medicijn’ bestaat al. Het is niét duur en het is geen gesofisticeerd apparaat of mirakelvoeding. Je krijgt het bovendien makkelijker te pakken dan je denkt.
Je leest het goed: er is één recept dat al die voordelen oplevert en miljoenen mensen gebruiken het al. Namelijk: elke dag bewegen. Dat kan overal én gratis: denk maar aan wandelen en fietsen.

Maar hoe doe je dat nu juist? Welke bewegingsvorm of sport past bij jou? Welk beweegaanbod is er in onze gemeente? Heb je een extra duwtje in de rug nodig? Ga dan eens op stap met onze Bewegen Op Verwijzing-coach. De gemeente start met dit project waardoor inwoners aan een verminderd tarief coaching kunnen krijgen van onze coach, Tom van Aken.

Wat? 

Bewegen Op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Je huisarts kan je doorverwijzen naar de coach in de buurt. Hij begeleidt jou met professionele coaching en een beweegplan op maat.

Kostprijs?

10 euro i.p.v.60 euro per uur (2 euro per uur voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming). De Vlaamse overheid en de gemeente betalen het overige deel.

Waar? 

Gemeenschapscentrum Den Bussel - Haachtsebaan 54. Coaching kan ook buiten, bv al wandelend gebeuren, of eventueel bij jou thuis.

Wanneer?  

Samen met je coach zoek je naar een moment dat jullie beide past.

! Omwille van COVID-19 is nu geen verwijsbrief van de huisarts nodig om coaching te volgen.

Interesse in beweegcoaching?

Contacteer coach Tom
keerbergen@bewegenopverwijzing.be
0472 99 30 12

De Vlaamse overheid ondersteunt het project sinds 2016. Omwille van positieve resultaten wil de overheid het project verankeren én extra deelnemers bereiken.

Meer info op bewegenopverwijzing

Dit arikel is in samenwerking met Logo Oost-Brabant