Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Bereikbaarheid

Tijdens deze periode blijft de lokale handel bereikbaar afhankelijk van de locatie waar je je bevindt tov het parcours. De handelaars gelegen aan de noordkant van het parcours blijven makkelijk bereikbaar voor de bewoners zich die eveneens aan de noordkant bevinden. Voor de lokale handel in de Lindenstraat en aan de zuidkant van het parcours, zal deze het makkelijkste bereikbaar zijn voor de bewoners langs de zuidkant van het parcours. De Putsebaan en Haachtsebaan fungeren dan ook als belangrijkste toegangsweg naar de handelslocatie.

We raden echter sterk aan om het winkelen af te stemmen op de uren van het WK. Heb je een afspraak of wens je een specifieke winkel te bezoeken, informeer je ook even bij de handelaar zelf naar eventueel aangepaste openingsuren van de zaak.

Het recyclagepark is geopend volgens de gewone openingsuren op vrijdag en zaterdag. 

Omdat het WK een fietsevent is, staat de fiets dan ook centraal als vervoermiddel. Fietsenstallingen worden dan ook dicht bij de eventzone voorzien:

 • Aan de oude toren
 • Achter het gemeentehuis
 • Aan de wandelweg tussen de Oudstrijderslaan en ’t Voorbroek.

Wie met de wagen naar het fietsevent wil komen, zal wat verder moeten parkeren. Er zijn een aantal parkeerzones waar je met de wagen terecht kan, echter op basis van beschikbaarheid:

 • Parking sporthal
 • Parking Colruyt (enkel tijdens de sluitingsuren)
 • Parking Proxy Lauzan (enkel tijdens de sluitingsuren)
 • Parking Molenveld
 • Parking in de Kempenlaan
 • Parking aan het containerpark
 • Parking in de Dijlestraat aan het kerkhof
 • Parkeermogelijkheid in de Papestraat en Kasteeldreef.

Alle parkings liggen op wandelafstand van het centrum.

Mensen met een beperking mogen wel dichter tegen de eventzone parkeren. Hiervoor zijn een aantal plaatsen voorzien in de Haachtsebaan en rondom het Gemeenteplein.

In de Haachtsebaan zal eveneens een Kiss and ride beschikbaar zijn om bezoekers af te zetten en verder weg te parkeren of terug op te pikken.

Lijnbus 530 tussen Mechelen en Aarschot zal tijdens het WK-weekend niet rijden. De route van deze lijnbus ligt volledig op het parcours van het WK en heeft geen uitwijkmogelijkheden naar andere straten.

Lijnbus 270 tussen Keerbergen en Brussel via Haacht rijdt via de Haachtsebaan naar de Lindenstraat waar ze thv de Delhaize een tijdelijke halte bedient. Via de Lindenstraat en de Haachtsebaan rijdt de bus terug richting Brussel. Alle haltes die niet gelegen zijn op de Haachtsebaan worden niet bediend.

De tijdelijke halte in de Lindenstraat ligt op wandelafstand van het fietsevent.

We trachten de hinder voor iedereen zoveel als mogelijk te beperken en de bereikbaarheid en toegankelijkheid van bestemmingen te bewaren. Door de specifieke situatie kunnen we niet verhinderen dat er hinder zal zijn.

Klik op onderstaand overzicht voor een interactieve kaart met alle informatie over het afgesloten traject, oversteekplaatsen, parkeermogelijkheden, aanbevolen routes, ed. 

Overzicht verkeersmaatregelen en bereikbaarheid