Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Aspergefestival 2021

Op woensdag 14 april 2021 gaat het aspergeseizoen van start. De gemeenten Keerbergen en Haacht vieren het ‘Witte Goud’ en organiseren samen het Aspergefestival 2021.

 

Gratis zoektocht naar de 4 Gouden Asperges van Haacht en Keerbergen

Maandag 12 april - vrijdag 4 juni

De Gouden Asperge is een online én offline zoektocht voor gezinnen, vrienden, collega's, familieleden of buren. Kortom, voor iedereen die houdt van een goed raadsel en een fijne zoektocht.

Gaan jullie met je bubbel mee op zoek naar de vier Gouden Asperges in Haacht en Keerbergen?

Vanaf maandag 12 april verschijnt er elke avond om 20.00 uur een raadsel op hetgoudenei.be.
Dat kan een droedel, een anagram, een rebus, een QR-code, ... zijn. Op zaterdag en zondag komen er zelfs twee extra raadsels online, één om 20.00 uur en nog één om 20.30 uur.
Ook op maandag 26 april, maandag 10 mei en maandag 24 mei kan je op zoek gaan naar een Gouden Asperge. Ze zitten steeds op een ander plekje in Haacht of Keerbergen verstopt.

Wie de oplossingen van de 9 raadsels samenlegt, weet waar De Gouden Asperge verstopt zit en kan deze opgraven, vangen, vinden, losknippen, ... Alle inwoners kunnen gratis vanuit hun luie zetel raadsels oplossen en meezoeken.

De zoektocht eindigt op het moment dat jij De Gouden Asperge te pakken krijgt. Wanneer je De Gouden Asperge gevonden hebt, maak je een selfie met De Asperge en plaats je die selfie op de Facebookpagina van De Gouden Asperge. Zo weten alle zoekers dat De Gouden Asperge gevonden is.

May the force en je speurneus be with you. Succes zoekers en vinders!

Het wedstrijdreglement vind je onderaan deze pagina.

 

Kindvriendelijke fietsroute

Woensdag 14 april – donderdag 24 juni

Met een kindvriendelijke fietstocht verbinden we Keerbergen en Haacht én mikken we op gezinnen en sportievelingen. Deze route loopt gedeeltelijk over het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk en voert je langs onze trekpleisters en lokale aspergetelers.

Neem de tijd om te genieten van de streekeigen bezienswaardigheden zoals onder meer de Oude Hansbrug, de Heerlyckheid van Roost, de Heimolen en de Zandjan. De kinderen kunnen zich ondertussen helemaal uitleven op de vele speelelementen.

Breng zeker ook een bezoekje aan onze lokale telers die het hele seizoen asperges (en andere groenten) recht van het veld aanbieden.

Bij de talrijke horecagelegenheden langs of nabij de route staan het ‘Witte Goud’ en ander lekkers op het menu. Neem zeker een kijkje op hun website voor de bestel- en reservatiemogelijkheden!

Je kan het fietsplan onderaan deze pagina downloaden. Je kan dit ook gratis afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis in Keerbergen of in GC Den Breughel te Haacht. Ook bij de lokale handelaars die deelnemen aan de Witte Goud-actie kan je dit fietsplan terugvinden.

 

Witte Goud-actie bij lokale handelaars

Woensdag 14 april – zondag 16 mei

Van 14 april tot en met 16 mei wordt elke aankoop bij een deelnemende handelaar in Keerbergen beloond met een tombolaticket. Per deelnemende handelaar zijn er twee winnende loten. Elke winnaar ontvangt een waardebon van 40 euro, inruilbaar bij de deelnemende handelaars of de handel en horeca die verplicht gesloten waren wegens Covid-19.

Bij de handelaars in Haacht vindt de tombola plaats van 17 mei tot 4 juni en ontvangen de winnaars een Hecht Haacht Bon.

Een overzicht van de deelnemende handelaars en het wedstrijdreglement vind je onderaan deze pagina.

 

Aspergedag

5 juni 2021

Beide gemeenten plannen de Aspergedag op zaterdag 5 juni 2021. Naast een gezellige streekproductenmarkt met animatie voor jong en oud, zetten onze lokale ondernemers de deuren open en verwelkomen zij hun klanten met lekkere aspergeproevertjes. Noteer alvast de datum in jouw agenda!

In Keerbergen kunnen de kinderen hun hart ophalen tijdens de kookworkshops van De Kleine Chef of een tattoo laten plaatsen (geen zorgen, ze zijn maar tijdelijk!). En aan de toeristische stand met de fotobooth ‘Witte Goud’ kan je een mooie gezinsfoto laten maken. Op de Keerbergse Straffe Streekproductenmarkt ontdek je al het lekkers van onze lokale producenten. Een greep uit het aanbod: Draverbier, honingproducten, verse zuivelproducten, verse groenten en fruit en nog veel meer.

Ga je liever voor een funky kapsel? Ga dan eens langs bij het poëtisch kapsalon in Haacht. Of laat de kids zich helemaal uitleven in de kinderspeelhoek. En ook hier vind je een streekproductenmarkt met Straffe Streekproducten zoals ambachtelijke speculaas, allerlei bieren en lekkere wafels en pannenkoeken. Breng zeker ook een bezoekje aan de opendeur bij de lokale handelaars!

Wil je zowel de streekproductenmarkt van Keerbergen als die van Haacht ontdekken? Fiets dan de kindvriendelijke fietsroute die beide gemeenten verbindt. Enkel op 5 juni vind je op deze route de Straffe Streekproductenmarkten terug. Via deze fietstocht kan je genieten van onze bezienswaardigheden zoals onder meer de Oude Hansbrug, de Heerlyckheid van Roost, de Heimolen en de Zandjan. Onderweg kunnen de kinderen zich helemaal uitleven op de vele speelelementen én genieten van de voorziene animatie. Het fietsplan kan je hieronder downloaden.