Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Aspergefestival

Ben jij ook zo gek op asperges? Houd dan zeker deze pagina in de gaten!

Keerbergen staat bekend als de Witte Goudstreek bij uitstek en zet dit lokale product jaarlijks in de spotlights tijdens het Aspergefestival (eind april tot en met eind juni).

Aspergedag

De Aspergedag gaat elk jaar door op de eerste zondag van mei. Dan worden de terreinen rond het Heemmuseum De Botermolen omgetoverd tot een grote smaakmarkt waar de asperge en de beleving errond een prominente plaats krijgen.

Op de streekproductenmarkt vertellen lokale streek- en hoeveproducenten graag meer over hun ambacht en de passie voor hun product. Laat je smaakpapillen verwennen met heerlijke hapjes en tapjes uit eigen streek!

Verder staan er die dag ook heel wat bruisende (gratis) activiteiten voor klein en groot op het programma. Denk onder andere aan aspergekookworkshops waar je duimen en vingers van aflikt, kindergrime, een huifkarrit naar een aspergeveld en nog veel meer.

Witte Goud-actie

Tijdens het aspergeseizoen zet de plaatselijke horeca lekkere aspergegerechten op de kaart en verkopen de Keerbergse telers verse asperges recht van ‘t veld. Hier koppelt de gemeente jaarlijks (tussen eind april en eind juni) een leuke winactie aan.

Fijnproevers die bij de deelnemende horeca en veldwinkels een aspergegerecht bestellen of asperges kopen, krijgen een invullotje. Hiermee maken zij kans op 1 van de 10 aspergefestivalbons ter waarde van 30 euro. De waardebons zijn inruilbaar bij de deelnemende horecazaken en telers. Zo kan je nog eens lekker op restaurant of kan je ze spenderen aan (h)eerlijke, lokale producten.

Aspergeroute in Keerbergen en Haacht

Onderaan deze pagina kan je de kindvriendelijke aspergefietstocht downloaden. Een lang (28 km) of korter (14 km) traject? Aan jou de keuze! Je passeert in elk geval enkele leuke trekpleisters, cafeetjes en restaurants (met asperges op de kaart) en aspergetelers (die je met de glimlach een bussel asperges of ander lekkers verkopen).