Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Cursus: Natuurgids Keerbergen

LEER BIJ, BELEEF DE NATUUR EN INSPIREER! De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. INHOUDIn de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema's. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen ...

LEER BIJ, BELEEF DE NATUUR EN INSPIREER!

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. 

INHOUD

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema's. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

PRAKTISCH

De theorielessen vinden plaats in GC Den Bussel op zaterdagvoormiddagen van 09u00 tot 12u00. Indien de COVID-maatregelen dit niet toelaten zullen we moeten overschakelen op ZOOM-lessen. De excursies gaan ook door op zaterdagvoormiddagen van 09u00 tot 12u00. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De eerste bijeenkomst is op 5 februari 2022 en de afronding is op 17 december 2022.

Kort voor de start van de cursus ontvang je het gedetailleerde programma.

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via het formulier onderaan. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging via e-mail (controleer zeker je spamfolder). Je betaalt veilig op onze website met je kaart of via overschrijving. Voor deze cursus zijn er verschillende tarieven van toepassing.

  • Steuntarief:met een paar extra euro maak je onze activiteiten betaalbaar voor iedereen

  • Standaardtarief: dekt de kosten van je cursus

  • Ledentarief: als lid van Natuurpunt en het Open Netwerk kan je genieten van een korting

  • Studententarief (-25j) & Sociaal tarief:voor wie het wat minder breed heeft*

* Twijfel je of je in aanmerking komt of heb je vragen? Bekijk onze Algemene Voorwaarden of neem contact op met de organisator van je cursus 

LEERPLATFORM

Bij aanvang van de cursus ontvang je van de vormingsconsulent een e-mail met info om je aan te melden op de digitale leeromgeving. Daarop staan zowel het lesmateriaal, als praktische informatie en allerlei interessante links. 

SAMENWERKINGSPARTNERS

Natuurpunt CVN organiseert deze cursus in samenwerking met Natuurpunt Keerbergen.

OVER DE CURSUS

De cursus Natuurgids bestaat al meer dan 50 jaar. Natuurgidsen zijn in alle takken van de natuurbehouds- en milieubeweging actief. Daarnaast doen ook overheden en organisaties steeds meer beroep op gespecialiseerde natuurgidsen. De cursus Natuurgids is bovendien erkend als specialisatie binnen de gidsenopleiding van Toerisme Vlaanderen.

Natuurpunt CVN is de grootste gespecialiseerde vormingsinstelling in Vlaanderen. Het organiseert cursussen voor een breed publiek rond natuur, milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling. Hiervoor werkt het centrum nauw samen met vrijwilligers, lokale groepen en een open netwerk van samenwerkingspartners.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 270,00
Basistarief: 270,00 €

Waar

GC Den Bussel
Haachtsebaan 54, 3140 Keerbergen

Organisatie

Natuurpunt CVN