Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Volksrepubliek van verlangen. Ontwikkelingen in het hedendaagse China.

Het gewicht van Hemelse vrede Vrijheid en verzet sinds Tiananmen Rurale migranten en vrouwen, maatschappelijke krachten die het nieuwe China bepalen Sinds eind jaren '70 voert China een opendeurpolitiek: buitenlandse contacten worden niet langer geweerd, maar juist aangemoedigd. Dankzij dat beleid is de Chinese economie intussen de tweede grootste van de wereld en het is nog maar een kwestie ...
Het gewicht van Hemelse vrede
Vrijheid en verzet sinds Tiananmen
Rurale migranten en vrouwen, maatschappelijke krachten die het nieuwe China bepalen

Sinds eind jaren '70 voert China een opendeurpolitiek: buitenlandse contacten worden niet langer geweerd, maar juist aangemoedigd. Dankzij dat beleid is de Chinese economie intussen de tweede grootste van de wereld en het is nog maar een kwestie van tijd vooraleer het de grootste wordt. Maar die forse economische groei hapert de jongste jaren en bovendien heeft ze niet iedereen evenveel voordelen opgeleverd.

Deze cursus gaat in op de evolutie die de Chinese maatschappij de voorbije dertig jaar doormaakte. Het Tiananmenbloedbad, de positie van de vrouw, de migratie van platteland naar stad, de studentenrevolutie in Hongkong … Geen onderwerp gaat sinologe Catherine Vuylsteke uit de weg om een realistisch beeld te schetsen van de Chinese maatschappij, politiek en cultuur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 54,00
Basistarief: 54,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 49,00 €

Waar

Sint-Michielsinstituut
Tremelobaan 4, 3140 Keerbergen

Organisatie

Davidsfonds Academie