Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

11 november viering - 75 jaar Antwerp X

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het gemeentebestuur een 11 november viering. Dit jaar steken we deze in een nieuw kleedje. In samenwerking met de cultuurraad, de Oudstrijdersbond, de mede-eigenaars van de "Grand Veneur", Okra, Kamp 44 en Heemkring de Botermolen. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur is de "Grand Veneur" vrij toegankelijk voor het publiek, zodat iedereen de teruggeplaatste ...
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het gemeentebestuur een 11 november viering. Dit jaar steken we deze in een nieuw kleedje. In samenwerking met de cultuurraad, de Oudstrijdersbond, de mede-eigenaars van de "Grand Veneur", Okra, Kamp 44 en Heemkring de Botermolen.

Tussen 15.00 uur en 17.00 uur is de "Grand Veneur" vrij toegankelijk voor het publiek, zodat iedereen de teruggeplaatste gedenksteen Antwerp X kan bekijken. Dit naar aanleiding van 75 jaar bevrijding én 75 jaar na de start van het hoofdkwartier in Keerbergen van operatie "Antwerp X" (oktober 1944) met de strijd tegen de V-bommen en de vrijwaring van de haven van Antwerpen.

Daarnaast zal Kamp 44 uit Putte zorgen voor een plaatselijke re-enactment en dit in aanwezigheid van een V1. Heemkring de Botermolen voorziet eveneens een doorlopende tentoonstelling.

Iedereen is ook van harte welkom in de voormiddag waarbij de herdenking al start om 8.45 uur aan onze begraafplaats. Hierbij de dagverloop:

- 8.45 uur aan onze begraafplaats. Aan de aangelegde loopgraaf staan we even stil bij het einde van WO I onder meer met de voordracht van een gedicht van Keerbergs woordkunstenaar Gust Van Huyck (†).
Er wordt ook een nieuw kunstwerk ingehuldigd van de hand van kunstenaars Joke Van Broeckhoven en Annemie Heylen.
- 9.30 uur vindt de traditionele viering plaats in de Sint-Michielskerk.
- 10.45 uur volgt er een eerbetoon en hulde aan het monument van de gesneuvelden aan de kerktoren.
- 11.30 uur is er een receptie voorzien voor alle deelnemers in de foyer van het gemeenschapscentrum Den Bussel.
- 15.00 uur vrij bezoek mogelijk aan de Grand Veneur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Grand Veneur
Vlieghavenlaan 1, 3140 Keerbergen

Organisatie

Gemeentebestuur Keerbergen