Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Het Belgische gevangeniswezen - Een eerste kennismaking

Organisatie van het gevangeniswezen Het leven in de strafinrichting Vrij gaan na detentie Guido Verschueren neemt u mee achter de muren van de gevangenis. 34 jaar lang leidde hij als directeur 'Leuven Centraal' waar voornamelijk langgestraften verblijven. De gevangenis kan 350 gedetineerden huisvesten. U maakt kennis met de organisatie van het gevangeniswezen: welke gevangenissen zijn er? Wie ...
Organisatie van het gevangeniswezen
Het leven in de strafinrichting
Vrij gaan na detentie

Guido Verschueren neemt u mee achter de muren van de gevangenis. 34 jaar lang leidde hij als directeur 'Leuven Centraal' waar voornamelijk langgestraften verblijven. De gevangenis kan 350 gedetineerden huisvesten.

U maakt kennis met de organisatie van het gevangeniswezen: welke gevangenissen zijn er? Wie zijn de gedetineerden en welk personeel werkt er? Ook het leven in de gevangenis zelf wordt onder de loep genomen: hoe zit het met de gezondheidszorg, contacten met de buitenwereld, gevangenisarbeid, tuchtregeling, sport en ontspanning? Welke hulp- en dienstverlening is er? En wat staat er te gebeuren als je uit de gevangenis vertrekt?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 80,00
Basistarief: 80,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 70,00 €

Waar

Sint-Michielsinstituut
Tremelobaan 4, 3140 Keerbergen

Organisatie

Davidsfonds Academie