Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

Het groeipakket

Wat is het Groeipakket?

Het groeipakket is het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse Overheid voorziet op maat van elk kind in elk gezin (de vroegere kinderbijslag).

Het geeft gezinnen maximaal de kans elk kind te laten groeien en zich zo volledig mogelijk te ontplooien. Bovendien biedt het gezinnen ondersteuning bij de kosten van de opvoeding van kinderen.

Omdat het Groeipakket een pakket op maat is, kan het bedrag ervan veranderen wanneer de situatie van het kind of van zijn gezin wijzigt.

Sinds 1 januari 2019 zijn er vijf Vlaamse uitbetalers die ervoor zorgen dat gezinnen hun Groeipakket tijdig en correct ontvangen: FONSInfino, Kidslife Vlaanderen, MyFamily en Parentia


Wat zit er in het Groeipakket?

Elk kind dat in Vlaanderen woont, krijgt een Groeipakket.

In dit pakket zitten de gezinsbijslagen en andere financiële tegemoetkomingen op maat van elk kind, zoals de zorgtoeslag, de sociale toeslag, de schooltoeslag, de kinderopvangtoeslag,…

Meer informatie vind je hier.

Wat moet ik doen als ouder?

  • Sinds 2020 is de uitbetaling van het groeipakket niet meer gekoppeld aan de werkgever. Je kan nu zelf je uitbetaler kiezen (zie ‘wat is het Groeipakket?’).
  • Verwacht je een eerste kindje? Dan mag je rechtstreeks contact opnemen met de uitbetaler van jouw keuze.
  • Wil je voor een nieuwe uitbetaler kiezen? Dat kan. Al jouw kinderen gaan dan automatisch mee naar deze nieuwe uitbetaler.

Graag persoonlijke ondersteuning in Keerbergen?

Momenteel houdt FONS een maandelijkse zitdag in Keerbergen.
Deze gaat door elke 2de woensdag van de maand, telkens tussen 9u en 12u in Den Bussel.

Je kan hier terecht met al je vragen en voor concrete begeleiding omtrent je Groeipakket.