Deel deze pagina

Gemeente Gemeente Keerbergen

09. Uitstel van betaling voor schuldsaldoverzekering, hypotheeklening en brandverzekering

Wie door de coronacrisis in de financiële problemen komt kan uitstel van betaling krijgen voor zijn schuldsaldo- en brandverzekering, naast een opschorting van betalingen in de hypothecaire lening (kapitaal en rente). Dat meldt de Nationale Bank, nadat hierover een akkoord is bereikt in overleg met de verzekeraars. De betalingen worden opgeschort tot 30 september, voor opschortingen die aanvangen op 1 april. Opschortingen die pas aanvangen op 1 mei, zullen tot 31 oktober lopen. 

Voor wie?

Elke werknemer/burger die in financiële problemen komt door de Coronacrisis en bijbehorende maatregelen. 

Naast hypothecaire leningen bij de banken, geldt deze mogelijkheid van uitstel tevens voor (sociale) hypothecaire leningen bij Het Vlaams Woningfonds.

Voorwaarden

  1. Je inkomen moet gedaald of weg gevallen zijn door de Coronacrisis (tijdelijke of volledige werkloosheid)
  2. Geen betalingsachterstanden hebben sinds 01/02/20 op de hypothecaire lening waarvoor je de opschorting van betaling vraagt
  3. Het betreft de lening voor je enige woning, die ook je hoofdverblijfplaats is. Je domicilieadres staat dus op deze woning.
  4. Maximum spaargeld van €25.000 hebben op zicht- en spaarrekening en in beleggingsportefeuille (exclusief pensioensparen).

Voor deze opschorting zullen de banken geen extra kosten aanrekenen.

Voor een lening bij het Vlaams Woningfonds liggen de voorwaarden iets anders. Kijk hiervoor op de website onder meer info.